ВИНО И ГУРМЕ ПРЕЗ МАЙ

Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 11.05–12.05.2019г. Събитието, което популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културния туризъм в Пловдив вече пет поредни години. Отбелязвайки титлата
Европейска столица на културата за 2019г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.

Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в началото на Стария град, съпроводено от богата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме. Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и държачи се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби – участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват. Кулинарните изкушения се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

• 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
• 12 ЖЕТОНА -9 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
• ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.

За събитието организаторите заедно с Plovdiv CityCard подготвиха специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“- лимитирана серия City Card, която важи само за 11 и 12 Май, 2019 г.

Untitled-1

Картата дава право на:

– 8 безплатни дегустации на вино по време на Дефиле „Вино и гурме“ /11-12 май/ с подаръчен комплект, който включва: брандирана стъклена чаша, държач, торбичка с разделение за 2 бутилки вино
– Безплатен вход за 10 музея и галерии
– Бонуси и отстъпки до 20 % в обекти из целия град
– Безплатно мобилно приложение и навигатор
– Безплатна карта на града

Plovdiv City Card – Дефиле „Вино и гурме“ ще бъде налична в два варианта:

  • 24-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 33 лв.
  • 72-ЧАСОВА PLOVDIV CITY CARD – 42лв.

Повече информация за специалните карти може да откриете ТУК.

„Вечер на награждаването на участниците в Дефиле „Вино и гурме” е гала
вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието. Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“ в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

За контакти:
e-mail: info@wineshowplovdiv.events
уебсайт: www.wineshowplovdiv.events
Facebook event: https://www.facebook.com/events/2168030546585639/
Instagram: @wine_and_gourmet_festival
Мария Далемска / организационен секретар/ тел.: + 359 888 909 960
Цветелинка Цветанова /координатор участници/ тел.: + 359 894 321 401

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s