Дефиле на младото вино – десето юбилейно издание

За пореден път списание SOintoFOOD, заедно със Съвета по туризъм – Пловдив и Община Пловдив, има удоволствието да покани всички свои читатели на десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“, което ще се проведе през последния уикенд на месец ноември в уютната и приветлива атмосфера на Стария град.

Визия 2

Тази година събитието се провежда в подкрепа на образованието и по-специално на студентите, обучаващи се в направления на производствените процеси в хранително-вкусовата промишленост и туризма. 5% от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряване на някои от най-изявените студенти от специалности винопроизводство, кетъринг  и туризъм от Университета по хранителни технологии – Пловдив.

Всяка година студенти от УХТ- Пловдив взимат активно участие във фестивала като доброволци, като помагат на производителите в презентирането на продуктите, което е и част от мисията на организаторите – да стимулират развитието на младите кадри и да спомагат за създаването на тесни връзки между бизнеса и образованието. В резултат на тази отлична колаборация през годините, днес голяма част от тези студенти стоят отново на същите щандове, но вече като част от екипа на фирмите-участници в дефилето.

16a

И тази година фестивалът се провежда в тясно сътрудничество с Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – АМТИИ. За доброто настроение през трите дни на дефилето ще се погрижат и прекрасните танцьори от ансамбъл „Тракия“, а точната програма на фестивала предстои да бъде обявена съвсем скоро на официалния сайт на събитието.

Аграрния университет – Пловдив ще представи вино, което се произвежда именно в базата на университета, а студенти ще вземат активно участие на щандовете на производителите. В събитието се включват още възпитаници на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Висше Училище по Агробизнес и Развитие на Регионите – ВУАРР. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Пловдив и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив спомагат за популяризирането на събитието като осигуряват брошури за посетителите и ги насочват към обектите на фестивала.

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“ ще събере над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня в последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25.

„Дефиле на младото вино” се организира от Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдивв активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии, висшите учебни заведения и всички участници във винения бизнес. „Дефиле на младото вино” заема  важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.

Повече информация можете да получите на www.wineshowplovdiv.eventsи на Facebook страницата на дефилето: https://www.facebook.com/events/250922158899876/

Списание SOintoFOOD е официален медиен партньор на събитието.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s