„Вино и гурме“ в града на тепетата

За четвърта поредна година в град Пловдив ще се проведе „ВИНО И ГУРМЕ“ – събитието, което любителите на традиционните български вина и хубавата храна очакват с голямо нетърпение. Както винаги, организаторите са се погрижили да има по нещичко за всеки вкус и както винаги, фестивалът се очертава да бъде истински празник за сетивата.

DVG_2018_TIC

Тази година 31 участника, от които 19 от най-добрите български винопроизводители и 12 шеф готвачи и гурме-специалисти ще посрещнат всички гости на дефилето в 9 емблематични къщи в Стария град. Всички участници ще бъдат разположени в дворните пространства на локациите, а подробна информация за тях, както за локациите, може да откриете на официалния уебсайт  на събитието.

poster_50x70

Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 19:00 часа. Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка официална локация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Кулинарните изкушения се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите, а жетоните са в пакети от:

  • 4 жетона – 2 лв.
  • 12 жетона – 6 лв.
  • Чаша с 8 жетона – 8 лв.

В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната. Организаторите са подготвили и игра с въпроси, която гостите на фестивала могат да попълват по време на своя дегустационен тур из старинните улички. Всеки, попълнил своя въпросник, трябва да го пусне в някоя от урните, които са разположени на всяка локация, а  тези, които са успели да отговорят на 8 от 10-те въпроса, ще участват в томбола с награди:

  • 1 бр. кашонче със селекция от 6 вина на участници в събитието
  • 2 бр. торбичка на събитието с 2 селектирани бутилки вино
  • 3 бр. бутилки вино от участниците и брандиран тирбушон

Печелившите ще бъдат обявени на страницата на дефилето във Facebook  и организаторите лично ще се свържат с тях.

Ние от SOintoFOOD с голяма радост подкрепяме тази наистина прекрасна и превърнала се в традиция инициатива на Съвета по туризъм и Община Пловдив, и каним всички вас – жители и гости на града, да се потопите в това изживяване и да се докоснете до магията на българското вино и до традиционния български вкус сред автентичната красота и атмосфера на Старинен Пловдив. И не забравяйте да се включите в традиционната игра, която в момента тече във Facebook, където ви очакват куп интересни награди. Успех на всички! 🙂

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“ в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града. Събитието се осъществява в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s